SunaService

Nokia 3310 – „The icon is back”

Daca vreun telefon s-ar vinde doar pe nostalgie, acela ar fi Nokia 3310. Este unul dintre cele mai populare telefoane mobile din toate timpurile, cunoscut pentru constructia lui indestructibila, cu o baterie ce tinea foarte mult si legendarul joc Snake. 

Echipa care licentiaza brandul Nokia a sarit la ocazia de a reinvia pasiunea pentru un telefon care a fost candva liderul pietii mobile.

Daca ai fost un fan al originalului Nokia 3310, este foarte probabil ca sa îndragesti noua versiune. Însa, daca nu ai fost familiarizat cu originalul, atunci acesta este doar un telefon care nu îti va satisface nevoia de un smartphone.

Noul Nokia 3310 – Preț și disponibilitate

Pretul lui Nokia 3310 a fost setat la 49 de euro, plasandu-l perfect ca un telefon secundar, si este unul la care vor apela multi clienti Nokia. 

 Multi ar putea da înapoi de la o plati atat de mult pentru un ”dumb phone”, însa specificatiile noului 3310 justifica pretul.

Nu exista înca o data anume cand va ajunge device-ul pe piata, însa zvonurile spun ca undeva în perioada Aprilie-Iunie. Acest lucru nu a impiedicat unele magazine online sa listeze telefonul ca fiind disponibil din luna Mai. Desi se sustine ca pretul si disponibilitatea este confirmata.

Noul Nokia 3310 – Design și display

Privind la noul Nokia 3310 vom observa ca fara indoiala acesta seamana foarte mult cu originalul 3310. Marginea distinctiva din jurul ecranului iti ofera o imagine retro a telefonului, însa Nokia a micsorat si modernizat considerabil design-ul facand noul 3310 sa încapa mult mai usor în buzunar.

Cu o greutate de numai 79.6g, device-ul este mult mai usor decat originalul care cantarea 137g, si de îndata ce îl vei pune în buzunar vei uita ca este acolo.

Constructia din plastic se simte solida, însa doar timpul va spune daca va rezista aaa cum a rezistat si prima generatie a lui 3310.

Ai posibilitatea sa îti alegi noul Nokia 3310 în culorile traditionale, albastru închis si gri, însa mai ai posibilitatea sa alegi si din noile culori, galben si rosu cald. 

Noi am avut ocazia sa testam toate patru culori, si preferata noastra ramane vechiul albastru închis.

Între timp, display este considerabil îmbunatatit fata de vechiul model. Noul Nokia 3310 are un display de 2.4-inch, 240 x 320 full color. Desigur, vei plati putin pentru telefon, asta nu e problema, dar nu încerca sa apesi pe ecran pentru a deschide meniul. Touchscreen-ul nu este acolo.

Textul este perfect lizibil si noua versiune de Snake este jucabila. Nu are o grafica foarte buna, dar daca ar fi avut ar fi ruinat scopul acestui telefon.

Noul Nokia 3310 – Interfață și performanțe

Ce te asteapta pe ecran? Android? Nu. Windows 10 Mobile? Nici macar. Nokia a ramas la sistemul de operare original, noul 3310 ruland Nokia Series 30+.

Acesta îti ofera un numar de optiuni ale meniului cum ar fi clasicul Jurnal de apeluri,  Contacte, Calculator si Mesaje alaturi de Calendar, Web Browser, Poze, Radio, Music Player, Voice Recorder si aplicatie pentru Camera.

Exista chiar si un App Store de unde poti descarca jocuri si aplicatii, desi nu era functional la momentul în care am testat noi device-ul.

Unele surse sustin ca Twitter si Facebook va oferi o aplicatie pentru noul Nokia 3310, asa ca în perioada urmatoare ambele aplicatii vor aparea în Store odata cu aparitia pe piata a lui Nokia 3310.

Partea rea este ca noul 3310 este compatibil doar cu 2.5G. Asta înseamna ca nu va avea viteza 3G sau 4G, rezultand o navigare destul de simpla. Totodata îi lipseste ti Wi-Fi, asa ca nu te vei putea conecta la o retea de internet.

Totusi exista Bluetooth, împreuna cu un music player si un jack pentru casti de 3.5mm care îti permite sa asculti ce piese doresti de pe cardul microSD.

Noul Nokia 3310 vine cu o memorie interna de doar 16MB. Asta este de ajuns pentru a stoca aproximativ sapte poze facute de camera de 2MP, si asta fiind tot! Cu siguranta vei dori sa introduci un microSD în slotul din spatele telefonului.

Noul Nokia 3310 – Gaming

Snake revine pe noul Nokia 3310, dar a suferit cateva modificari de la versiunea de pe originalul Nokia 3310. Numit Snake Xenzia, noua versiune este facuta de Gameloft si aduce cateva noi caracteristici cu diferite harti precum si clasicul survival mode.

Snake-ul sau sarpele în versiunea noua, arata mai mult a sarpe decat în versiunea de pe originalul 3310, si este totul colorat pentru placerea ta vizuala

Daca vei intra direct în joc vei vedea ca pentru a controla creatura va trebui sa folosesti doar butoanele 4 si 6.

Poti opta pentru butonul central pentru a naviga în toate patru directii pe noul 3310 daca nu te simti confortabil folosind butoanele de la tastatura, si va fi mai usor daca joci cu o singura mana.

Totusi, pad-ul navigational este destul de mic si va trebui sa fii foarte precis pentru a nu gresi.

Noul Nokia 3310 – Baterie și cameră

Originalul Nokia 3310 a fost cunoscut si pentru viata lunga a bateriei, si avem vesti bune pentru cei care tintesc spre noul 3310. O baterie de 1,200mAh este un upgrade instant fata de cei 900mAh care existau pe originalul 3310. 

Datorita îmbunatatirilor aduse la capitolul eficienta noul Nokia 3310 rezista pana la 22 de ore în convorbire si pana la 31 de zile în standby.

Originalul 3310 a fost lansat înainte ca producatorii sa înceapa sa introducă camere în telefoane, dar suntem în anul 2017 si are sens ca pentru noul Nokia 3310 sa se introduca o camera chiar daca este foarte slaba.

Ceea ce veti vedea pe spatele device-ului este o camera de 2MP. Nu exista flash, HDR, mod panorama sau orice altceva gasim pe noile smartphone-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − eight =