SunaService

Ai scapat telefonul în apa?

Iata ce trebuie faci ca sa nu ramai fara telefon de sarbatori!

Cei care au achizitionat iPhone X sau unul din ultimele modele de  smartphone de la Samsung nu trebuie sa-si faca probleme daca îi prinde ploaia vorbind la telefon… nici chiar pentru telefonul scapat în apa. Pentru ceilalti, neplacutul incident poate reprezenta un real motiv de stres. În plus, metodele neinspirate de remediere pot duce la deteriorarea iremediabila a dispozitivului.

Ce trebuie să faci si ce nu trebuie sa faci daca ai scapat telefonul în apa?

În panica creata, atunci cand scapa telefonul în apa, cei mai multi îl deschid imediat. Evident, vor sa vada daca mai functioneaza. Din pacate, decizia de a deschide telefonul imediat dupa ce a fost scos din apa este cruciala pentru viitorul dispozitivului. În cazul în care telefonul nu s-a închis în scurta sa plonjare acvatica, este indicat sa-l închideti imediat si apoi sa scoateti bateria (acolo unde este cazul). Nici cartela si nici cardul microSD nu trebuie lasate în telefon. Acestea se pot deteriora iremediabil. Se pot pierde date importante, contacte din agenda sau fotografii.

Ai scapat telefonul în apa? Nu foehn, nu cutit, nu orez…

Este recomandat sa ajungi urgent la service cu telefonul. Pana atunci, poti sa folosesti servetele de hârtie pentru ca apa sa se absoarba. Atentie! Telefonul dumneavoastra este inofensiv! Nu folositi vârful cutitului! Nu sunt indicate nici alte ustensile despre care credeti ca sunt potrivite pentru a desface telefonul. Puteti atinge componente importante si daunele se vor amplifica. O sursa de caldura este binevenita, dar nu uscatul cu foehnul direct pe componente. Este posibil ca presiunea puternica a aerului sa produca mai mult rau, decat bine.

Este adevarat… orezul are numeroase beneficii. Totusi, se pare ca cei mai multi utilizatori care au încercat trucul „punga cu orez” au dat greș. Nu se știe dacă de vina e calitatea orezului sau poate ca totul depinde de cat de departe s-a infiltrat apa în telefon.

… și nu congelator!

Nici cei care au ales metoda „congelatorul” nu au avut succes. Dupa ce internetul raspândea „foehnul” sau „punga cu orez” ca solutii miraculoase pentru salvarea telefonului care a cazut în apa, au aparut si alte solutii. Au urmat cei care au demontat vechile mituri… propunând alternativa „congelatorul”. Initiatorii acestei metode au sustinut ca solutia aerului cu presiune mare (foehnul) este complet neinspirata. Aceasta poate fi la fel de daunatoare precum punga de orez. În schimb, ei sustin ca 20 de minute la congelator ar fi ideale pentru rezolvarea problemei. Dupa cele 20 de minute de congelare – spun initiatorii metodei – telefonul ar trebui sa porneasca… ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În continuare, ei spun ca exista si posibilitatea ca telefonul sa nu porneasca dupa cele 20 de minute la congelator… iar în acest caz, utilizatorul ar trebui sa repete procedura.

Nu se stie care sunt principiile si argumentele initiatorilor acestor metode… cert este ca numarul celor care au fost nevoiti sa-si arunce telefonul „congelat” la gunoi, a fost destul de mare.

Solutii practice, cu rezultate reale, pentru telefonul scapat în apa

Daca te afli în ipostaza nu tocmai fericita de a-ti fi scapat telefonul în apa si nu vrei sa stai fara telefon, mai ales ca se apropie sarbatorile, cea mai sanatoasa solutie este aceea de a te adresa unui service cât mai repede. Este indicat sa nu treaca mai mult de 48 de ore de la incident. Este esential ca telefonul sa fie închis, pentru a evita scurtcircuitele.

Daca, totusi… faceti parte din acele persoane pentru care scaparea telefonului în apa s-a transformat dintr-un incident, într-un obicei… atunci ar trebui sa luati în calcul achizitionarea unui telefon cu un grad de rezistenta mai mare la apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + five =