SunaService

Reparatie Laptop – Contact lichid

Next Samsung Phone May Have 4 Curved Sides

Cu totii avem tendinta de a lua cate o gustare in timpul lucrului la birou insa acest lucru poate prezenta o amenintare pentru laptopul sau calculatorul nostru. Deseori primesc in service un laptop cu probleme cauzate de patrunderea diferitor lichide in interiorul lui.

Prima problema intampinata de laptop in 90% din cazuri este defectarea partiala sau totala a tastaturii. Fie ca este vorba de taste care nu mai functioneaza sau dublarea comenzii la apasarea lor, toate se rezuma la inlocuirea tastaturii. Restul de 10% este reprezentat de tastaturile a caror butoane sunt lipicioase, cursa lor devenind mai mica sau inexistenta.

Cea de-a doua problema majora este patrunderea lichidului ( contact lichid )in interiorul laptopului si mai apoi scurtcircuitarea componentelor placii de baza.  Chiar si cea mai mica cantitate de lichid poate provoca acest lucru deoarece densitatea lichidului fiind una mica, reuseste sa se strecoare chiar si prin cele mai mici orificii ale carcasei. De aici vine si intrebarea clientilor: “ Am varsat putina cafea, chiar atat de departe sa fi ajuns? “

In cazul laptopurilor ce au luat contact cu lichid, spalarea placii de baza intr-un mediu ultrasonic pentru indepartearea oxidului format este absolut necesara.

Dupa spalarea placii de baza a laptopului, este necesara uscarea ei si analizarea fiecarei componente precum si a contactilor pentru a determina correct urmatorii pasi: refacerea lipiturilor, verificarea atenta a valorilor pieselor conform schemei oferita de producator precum si testarea tuturor pieselor componente ale laptopului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − six =